EMMI rendelet: Szolgálati közlemény

EMMI rendelet: Szolgálati közlemény

 

A Nemzeti Egység Klaszter tagjai nevében a közelmúltban történt megkeresésünkre, Lázár János Miniszter úr, a mai napon személyesen aláírt válaszlevélben reagált. Elismerte, hogy korrekciót igénylő problémák felmerülhetnek ugyan, azonban véleménye szerint a rendszer egésze megfelelő alapokon nyugszik.

Nemzeti Egység Klaszter

Valamint arra bátorított minket, hogy illetékességből stratégiai felvetésünket, és egyeztetésre vonatkozó javaslatunkat az Emberi Erőforrás Minisztériumához is juttassuk el.

Az elmúlt levelünk épp úgy, mint <ahogyan Miniszter úr kérésének megfelelően> a mai napon elküldött levelünk is tartalmazza, a 37/2014-es EMMI rendelettel kapcsolatban, tagságunk szakmai álláspontját, valamint Stratégiai nyilatkozatunk munkaanyagát.

Elmondtuk, hogy a Nemzeti Egység Klaszter teljes mértékben egyetért az egészségesebb táplálkozás célkitűzésével és ennek érdekében fejti ki tevékenységét.  Ugyanakkor a leghatározottabb álláspontunk, hogy táplálkozási szokásainkat átgondolatlanul rövid idő alatt megváltoztatni nem lehet, ezért mindenképpen indokolt egy szakmailag megalapozott módosítás a rendelet gyakorlati végrehajtásával kapcsolatban.

Bízva az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködési szándékában, valamint a sikeres együttműködés kezdetében várjuk megtisztelő válaszukat!

Addig pedig mindenkit türelemre intünk!