Közvéleményt kutattunk

Közvéleményt kutattunk   A Nemzeti Egység Klaszter (NEK), mint a vendéglátóipar ernyőszervezete, elhatározta, hogy egy önkéntesen vállalható, anonim kutatással felméri a kollégák véleményét. Ezért egy kérdéssort állítottunk össze, az iparágunkat <szerintünk> érintő problémákból, ugyanis ténylegesen érdekelt, hogy a kollégákkal mennyire látjuk egységesen azokat. A NEK működésében a másik legfontosabb és … Folytatás

Vendéglátóipari felmérés

Vendéglátóipari felmérés Kérdezték már meg a véleményedet a munkáddal kapcsolatban? Ha nem akkor itt a lehetőség, szánj rá 2 percet, és segítsd a munkánkat, hogy érdemben foglalkozhassunk a problémával, vagy, hogy hosszútávon ténylegesen képviselhessük az érdekeidet! Csak 2 perc… A kérdőív kitöltésére 2016. január 3-a éjfélig van lehetőség. Kérjük, segítsd … Folytatás

Egységes gyakorlati képzés címmel gyűléseznek a felszolgálók

Egységes gyakorlati képzés címmel gyűléseznek a felszolgálók   A felszolgálóképzéssel már korábban egy cikkünkben foglalkoztunk, ugyanis szeretnénk visszaadni annak régi időkben még meglévő társadalmi rangját, megbecsülését. Éppen ezért a Nemzeti Egység Klaszter <mint a vendéglátóipar ernyőszervezete> stratégiai kérdésként kezeli, ezért előzetes egyeztetéseink alapján a Nemzeti Egység Klaszter Pincér- és Mester … Folytatás

EMMI rendelet: Szolgálati közlemény

EMMI rendelet: Szolgálati közlemény   A Nemzeti Egység Klaszter tagjai nevében a közelmúltban történt megkeresésünkre, Lázár János Miniszter úr, a mai napon személyesen aláírt válaszlevélben reagált. Elismerte, hogy korrekciót igénylő problémák felmerülhetnek ugyan, azonban véleménye szerint a rendszer egésze megfelelő alapokon nyugszik. Valamint arra bátorított minket, hogy illetékességből stratégiai felvetésünket, … Folytatás

Az első lépés is megvolt: Rendeletmódosítási kérelem a NEK-től

Az első lépés is megvolt: Rendeletmódosítási kérelem a NEK-től 2015.10. 22-én, azaz a mai napon a Nemzeti Egység Klaszter tagjai nevében kértük az illetékes Minisztériumokat, hogy vonják vissza, de legalább életszerűre, a munkacsoportunk bevonásával szakmailag elfogadhatóra módosítsák a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendeletet, a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról.   Indoklásunk … Folytatás

Megkezdte a munkát a Nemzeti Egység Klaszter

Megkezdte a munkát a Nemzeti Egység Klaszter   Budapest, 2015. október 20.   Minden korábbinál szélesebb körű és hatékonyabb szakmai együttműködés létrehozásának szándékával kezdte meg a munkát 2015. október 20-án a vendéglátásban érintett cégek és egyesületek ernyőszervezete, a Nemzeti Egység Klaszter.   A Nemzeti Egység Klaszter tagja lehet bármely olyan … Folytatás

Eddig, és ne tovább!

Eddig, és ne tovább!   Sokszor, sokféleképp formálunk véleményt a felszolgálókról, pincérekről, viszont abban nem lehet vita, hogy szükség van a munkájukra. A szakács-pincér konfliktus, állítom, már évtizedek óta létezik, de akik igazán komoly szakmaiságot képviselnek, azok tudják, hogy nincsen meg az egyik szakma a másik nélkül, így adott esetben … Folytatás

A Nemzeti Egység Klaszter további taggal bővült!

A Nemzeti Egység Klaszter további taggal bővült!   A Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség immáron hivatalosan is csatlakozott Nemzeti Egység Klaszterhez.     A csatlakozási és együttműködési nyilatkozat aláírásának helyszínéül a Stefánia palotát választották a felek, melyhez az ünnepélyes keretet, a meghívott vendégek, a Szövetség közgyűlése, és az egész országból delegált … Folytatás

Hungarikum lett a karcagi birkapörkölt

Szolnok, 2013. május 30., csütörtök (MTI) – A Hungarikumok Gyűjteményének részévé vált a karcagi birkapörkölt, amelyet a mai napig egyedülálló, még a nomád korban kialakult módon főznek – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön a Hungarikum Bizottság döntését, a testület kihelyezett karcagi ülése utáni sajtótájékoztatón. A karcagi birkapörkölt kedveltségét … Folytatás