Mangalicakolbász, hortobágyi gyógynövényes sajt, Cserpes túró rudi – a hazai hús- és tejipar különlegességei

Budapest, május 24. A „Vidékességek – az agrár-környezetgazdálkodás hazai jó gyakorlatai” című filmsorozat folytatásaként elkészült a magyarországi hús-és tejfeldolgozást ismertető legújabb két epizód. A sorozat az ország nyolc helyszínére kalauzolja el a nézőket, melyben háztáji gazdaságok és hungarikumokat előállító üzemek, vállalkozások kerülnek bemutatásra. A filmsorozat az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program … Folytatás

41 előállító 95 terméke viseli már a HÍR védjegyet

  Budapest, április 16. – A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) gyűjteményben Magyarország 7 régiójának 300 tradicionális mezőgazdasági terméke és élelmiszere található, közöttük különböző fűszerek, növény-és állatfajták, italok, zöldségek és gyümölcsök. A HÍR védjegy használatát 41 előállító 95 terméke nyerte el eddig. Az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottság (EOQ MNB) a „Hagyományos … Folytatás

Stiller Tamás és az Ovikert program

Stiller Tamás (Chef a családban, www.schef.hu) az ötletgazdája annak az “Ovikert” nevű programnak, mely a gyermekek tudatosságára, a növények ismeretére, és a gazdálkodás ösztönzésére kíván serkentőleg hatni. A program keretein belül a gyermekek megkapják a palántákat, és a felneveléshez szükséges eszközöket. Bővebben a Családbarát magazinban foglalkoztak az Ovikert programmal, mely … Folytatás

Némedi József a Kossuth rádióban

Némedi József, a Nemzeti Egység Klaszter Vendéglátóipari Főmunkacsoportjának és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke, a Kossuth rádióban beszélt a közétkeztetésről, annak helyzetéről, az abban lévő problémákról, és a megoldási javaslatokról. A műsorban megkérdezték továbbá Zoltai Anna (NÉBIH) véleményét is, ugyanis a közelmúltban több, közel 100 menzát ellenőriztek. Ennek összefoglaló … Folytatás

A Lidl támogatja a nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági stratégiát

Budapest, 2013.04.05. – Több mint egyéves előkészítő munka után elkészült a középtávú, 10 évre szóló, hozzávetőleges 400 milliárd forintnyi forrással számoló nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági stratégia tervezete. A Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója biztosította a diszkontlánc támogatását a stratégia végrehajtásához. Az Élelmiszer szaklap által rendezett szakmai konferencián a hatóság, a kereskedelem, az … Folytatás

Országos szakmai nap a KÖZSZÖV szervezésében

Meghívó a KÖZSZÖV, 2013. április 24-én, Budapesten tartandó Országos  Szakmai Napjára Szeretettel meghívom a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége Közgyűléssel egybekötött Országos Szakmai programjára, amelynek helyszíne a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Nagyterme /1105. Budapest.Arany János út 6-8 / . Program:  8.00 –  9.00   Regisztráció  9.00 –  9.40   Közgyűlés (csak KÖZSZÖV tagoknak)  9-40 -10.00   Szünet                                                  … Folytatás

Közétkeztetők az élelmiszer-biztonságról és a higiéniáról

  Regionális szakmai fórumot tartott szerdán a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a térségből érkezett intézményi élelmezésvezetők részvételével. A KÖZSZÖV elnöke, Rózsás Anikó a szövetség munkájáról, törekvéseiről tájékoztatta a megjelenteket. Többek között megemlítette: a szakma egyet nem értésével kivették az Országos Képzési Jegyzékből az élelmezésvezető szakképzettséget, s a számos különféle tanfolyamokon … Folytatás

Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc emlékére

Nemzeti Dal Talpra magyar, hí a haza! Itt az idő, most vagy soha! Rabok legyünk vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok! – A magyarok istenére Esküszünk, Esküszünk, hogy rabok tovább Nem leszünk! Rabok voltunk mostanáig, Kárhozottak ősapáink, Kik szabadon éltek-haltak, Szolgaföldben nem nyughatnak. A magyarok istenére Esküszünk, Esküszünk, hogy rabok … Folytatás