Megkezdte a munkát a Nemzeti Egység Klaszter

Megkezdte a munkát a Nemzeti Egység Klaszter

 

Budapest, 2015. október 20.

 

Minden korábbinál szélesebb körű és hatékonyabb szakmai együttműködés létrehozásának szándékával kezdte meg a munkát 2015. október 20-án a vendéglátásban érintett cégek és egyesületek ernyőszervezete, a Nemzeti Egység Klaszter.

 nemzeti_egyseg_klaszter_munkacsoport

A Nemzeti Egység Klaszter tagja lehet bármely olyan magyarországi szerveződés, amely a vendéglátás területén dolgozik és próbál meg boldogulni, és részese kíván lenni annak az átfogó szakmai munkának, amely széles társadalmi ész szakmai bázisra alapozva kezdi meg az ágazat halaszthatatlan megreformálását.

Az alapítók soraikba várják a gasztronómiai szervezetek mellett az oktatással foglalkozókat, az alapanyag termelésben és értékesítésben érintetteket, a közétkeztetés szereplőit, a gasztronómiai rendezvények képviselőit, mindazokat, akik fontosnak tartják, hogy a szakma még fellelhető értékei ne tűnjenek el és hogy ezek felhasználásával a magyar vendéglátás az évtizedes „pangás” időszaka után elinduljon a modernizáció útján. Felvállalt célkitűzéseik között szerepel a jogalkotás széles körű szakmai hátterének biztosítása is.

Az október 20-én a Magyar Kereskedelmi- és Vendéglátóipari Múzeumban tartott megbeszélésen a Klaszter elnöke, Asztalos István bemutatta az alapítók szándéka szerinti szervezeti felépítést, a jelenlévők pedig meghatározták a legégetőbb tennivalókat, melyekkel kapcsolatban a rövidesen felálló munkacsoportok elkezdik az operatív munkát.

12171467_903049889764694_2061392380_o

A Klaszter minden olyan hazai szervezetet, egyesületet örömmel vár soraiba, amelyek a vendéglátás bármely területén tevékenykedik és egyet ért a célkitűzésekkel. „Nem kell szeretnünk egymást – emelte ki Asztalos István. – Korábban is voltak, jelenleg is vannak és a jövőben is lesznek olyan kérdések, amiben nem fogunk, nem tudunk egyetérteni. De a cél nem is ez. Mindenki részt kérhet és kaphat a munkában, mert a végső cél mindannyiunk számára ugyanaz: egy prosperáló, jól működő szakágazatban boldogulni. Viták és véleményütköztetések nélkül pedig ez elérhetetlen. Örülök, hogy már ma ilyen sokan megtisztelték érdeklődésükkel a Klasztert, holnaptól pedig indulhat a közös munka!”