Bemutatkozás:
A Nemzeti Egység Klaszter (NEK) egy hagyományos értékekben gondolkodó, Magyar társadalmi szervezet, amely átfogó működésének: az érdekképviselet és az érdekérvényesítés mellett, a fejlődés, az értékőrzés, a hagyományok őrzése, kultúra ápolása, és az innovatív kutatások, problémakezelések az irányelvei, mindez a fejlődés jegyében.

 

A névválasztásról:
A Nemzeti Egység Klaszter (NEK) nevet tudatosan választottuk és használjuk. Az össztársadalmi összefogás szükségessége ihlette a „Nemzeti Egység” kifejezést, a Klaszter szó jelentését tekintve pedig cégek/szervezetek együttműködése, melyek ugyanabban az ágazatban dolgoznak, így közel állnak egymáshoz. Ugyanakkor piaci versenyzők, de összeköti őket hosszú távú érdekeik azonossága, és a közösen végzett tevékenységeik költségcsökkentő, hatékonyságot növelő hatása. Így állt össze tehát, a Nemzeti Egység Klaszter kifejezés, amely felfogásunkban a teljes eszmei hányadot jelenti, beleértve a tájat, nemzeti jelképeket, értékeket, az örökséget. Gyűjtőhelye, konkrétan a magyar nemzet, de főként, annak azon tagjainak, akik azt értékteremtéssel és értékőrzéssel pallérozzák azt. A Nemzeti Egység Klaszter (NEK), így szervezetünk tagjainak feladata ugyanakkor a teljes nemzet képviselete is.

 

Címerünk:
Címerünk, a pajzsot tartó griffmadarakkal a hagyományos Magyar történelmi címerekre utal. Szakrálisan ugyanis a griff alakja, nemcsak arra volt hivatott, hogy a nép oltalmazója legyen, hanem, mint az ősei és az Isten földi alakja, az ég és a föld közötti közvetítő is volt. Címerünkben a griffek „szilárdsága” az őrzést jelképezi. Olyanok őrzését, mint értékeink, jövőnk, tudásunk, vagy sokszínű tevékenységünk, programjaink, kezdeményezéseink.

 

Szervezetünk:
A Nemzeti Egység Klasztert, heten, mint lelkes gondolkodók alapítottuk, 2012. november 17-én. Összefogtunk, mert hisszük, hogy mi, akik igyekszünk tenni valamit a rendszertelenség és a fennálló problémák ellen, közös erővel még sikeresebbek lehetünk. Azután jöttek szép sorban a csatlakozni szándékozók, akik szövetségre kívántak lépni velünk, azért, hogy korszakalkotó feladatainkat ellássuk, nemzeti örökségünket megőrizzük, annak gyarapításához pedig hozzájáruljunk. Hazánkban nagyon sok tennivalónk akad, így bízunk benne, hogy munkánkat újabb és újabb csatlakozók segítik majd, mivel éppen a folyamatos gyarapodás által egyre hatékonyabbak lehetünk.

 

Céljaink:
A Klaszter célja a kölcsönös üzleti előnyökön alapuló hálózatszerű együttműködés, a versenyképesség növelése, a hazai és nemzetközi piaci jelenlét erősítése, a kutatás-fejlesztés összehangolása, az oktatási, marketing- és reklámtevékenység hatékonyságának növelése, fejlesztési tervek és elképzelések összehangolása, foglalkoztatási lehetőségek bővítése, a klaszter tag vállalkozások számára a fenntartható fejlődés biztosítása.

Ha kezdeményezésünk elnyerte tetszését, kérjük, támogassa a Nemzeti Egység Klasztert, és lépjen be tagságunkba! Ezt >>IDE<< kattintva könnyedén megteheti!